OUR GAMESROOM

Czytałem o tym dużo prac już jakiś czas temu. Ciekawe tutaj nie jest jednak to, że Wit B17 powoduje niszczenie komórek nowotworowych, ale to, że koncerny farmaceutyczne ten fakt ukrywają.

W tym roku mam farmakologię na uczelni i miałem temat o witaminach - w żadnej książce do farmy nie ma opisanej Wit B17, w ŻADNEJ książce ani słowa o takiej witaminie, jakby w ogóle nie istniała! Mało tego, jak zapytałem mojego asystenta o Wit B17 nic o tym nie wiedział, stwierdził, że taka Wit w ogóle nie istnieje!

A przecież Wit B17 (Amigdalina) jest znana od wieków, tylko jest przez koncerny farmaceutyczne utajniana! Przez jakiś czas trwały badania pilotażowe (pierwsza faza badań nowego leku na ludziach - ochotnikach) preparatów z Wit B17, ale badania z nie do końca wyjaśnionych przyczyn przerwano, twierdząc, że związki cyjanku zawarte w Wit B17 mogą być toksyczne i przedawkowanie preparatu grozi śmiercią. To oczywiście prawda, ale czy przedawkowanie choćby Aspiryny nie grozi śmiercią? ;)


Czytałem o tym dużo prac już jakiś czas temu. Ciekawe tutaj nie jest jednak to, że Wit B17 powoduje niszczenie komórek nowotworowych, ale to, że koncerny farmaceutyczne ten fakt ukrywają.

W tym roku mam farmakologię na uczelni i miałem temat o witaminach - w żadnej książce do farmy nie ma opisanej Wit B17, w ŻADNEJ książce ani słowa o takiej witaminie, jakby w ogóle nie istniała! Mało tego, jak zapytałem mojego asystenta o Wit B17 nic o tym nie wiedział, stwierdził, że taka Wit w ogóle nie istnieje!

A przecież Wit B17 (Amigdalina) jest znana od wieków, tylko jest przez koncerny farmaceutyczne utajniana! Przez jakiś czas trwały badania pilotażowe (pierwsza faza badań nowego leku na ludziach - ochotnikach) preparatów z Wit B17, ale badania z nie do końca wyjaśnionych przyczyn przerwano, twierdząc, że związki cyjanku zawarte w Wit B17 mogą być toksyczne i przedawkowanie preparatu grozi śmiercią. To oczywiście prawda, ale czy przedawkowanie choćby Aspiryny nie grozi śmiercią? ;)



No to dopiero teoria spiskowa dziejów :)

Nie wiem jak jest naprawdę bo nie siedzę w środowisku ale zdaję mi się że biorąc pod uwagę fakt że na świecie jest więcej niż jedna firma farmaceutyczna i że pracują w nich nie tylko ludzie pozbawieni podstawowych uczuć myślę że gdyby Witamina B17 była naprawdę "lekiem na całe zło" zdecydowanie informacja ta była by bardziej nagłośniona a niżeli tylko słabo zrobione filmiki na youtube


W tym roku mam farmakologię na uczelni i miałem temat o witaminach - w żadnej książce do farmy nie ma opisanej Wit B17, w ŻADNEJ książce ani słowa o takiej witaminie, jakby w ogóle nie istniała! Mało tego, jak zapytałem mojego asystenta o Wit B17 nic o tym nie wiedział, stwierdził, że taka Wit w ogóle nie istnieje!


Z chemicznego punktu widzenia, amigdalina nie jest witaminą. Asystent miał racje.

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie lub zna opinie lekarzy (dr Jagielskiego ) na temat stosowania witaminy B17 (amigdalina, amygdalina, laetrile, letril ) u psów?
U ludzi ponoć przynosi efekty zabijając komórki rakowe poprzez uwalnianie w nich cyjanku...
Może bzdura, nie wiem, ale zapytać warto....

No i gorzkie migdały, to nie to samo, co powszechnie dostępne migdały dodawane do chlebka.
Tych gorzkich praktycznie nie ma w sprzedaży, są źródłem amigdaliny stosowanej w leczeniu raka. Książka Griffina "Świat bez raka"
Zważywszy, że FDA zakazuje wszystkiego, co się rusza suwerennie poza systemem koncernów, przyjrzałbym się krytycznie tym hiobowym wieściom na temat wit.B17.
Przykład witaminy B15 legalnie znajdującej się w polskim lekospisie, a zakazanej przez FDA
pokazuje jednoznacznie, że nie można tamtych zastrzeżeń poważnie traktować.
JW

Artykuły nt. B17 czytałem już jakiś czas temu. Dzięki Tobie powróciłem i poszerzyłem swoją wiedzę...

Wikipedia daje jednoznaczną odpowiedź: http://pl.wikipedia.org/wiki/Amigdalina

Amigdalina w organizmie rozkłada się na glukozę, aldehyd benzoesowy i cyjanowodór.
(...)
Systematyczne badania naukowe dowiodły jednak brak jakiegokolwiek działania antynowotworowego amigdaliny, natomiast jej stosowanie bez nadzoru lekarskiego może prowadzić do poważnych zatruć cyjanowodorem, np. w wyniku interakcji z witaminą C.

Amigdalina ma teoretycznie wykazywać silne działanie antyrakowe. Pytanie tylko jak np. efektywnie zjeść pestki śliwek albo moreli, które tej amigdaliny (B17) zawierają odpowiednie ilość.

Tutaj można przeczytać bardzo ciekawy tekst na ten temat:

http://www.eioba.pl/a9324...karstwo_na_raka

kocis,hurtownie,apteki i pochodne farmaceutyki tam pytaj,chleb lniany tez masz cos z b17.

Dodano po 6 minutach:

Amigdalina (amygdalina, laetrile, letril, witamina B17) - organiczny związek chemiczny z grupy glikozydów (nitrylozyd) występujący w nasionach migdałowca zwyczajnego (Amygdalus communis), pigwy pospolitej (Cydonia oblonga), czeremchach (Padus) i niektórych drzew owocowych (np. moreli, wiśni, śliw, brzoskwiń). Występuje w pestkach tych owoców nadając im specyficzny gorzki smak i aromat. W niektórych źródłach określany jest jako witamina B17, choć jego klasyfikacja jako witaminy nie jest poprawna, ponieważ jej brak w pożywieniu nie powoduje stanów chorobowych. Amigdalina w organizmie rozkłada się na glukozę, aldehyd benzoesowy i cyjanowodór.

Historia

Amigdalinę po raz pierwszy wyodrębniono z gorzkich migdałów w 1830 roku. W latach 70. XX wieku Ernst T. Krebs ogłosił, że odkryta przez niego witamina B17, sprzedawana pod nazwą handlową Laetrile, jest skutecznym lekiem na raka. Niegdyś była słynna, bowiem in vitro hamuje rozwój komórek nowotworowych. Może mieć właściwości zapobiegające onkogenezie.

Etymologia

Nazwa amigdaliny pochodzi z łac. amygdalum - migdał, z gr. αμυγδάλη - migdał.

Amigdalina (witamina B17)
Cena: od 540 zł za 1 opakowanie 100 tabl./500 mg, 990 zł za 2 opakowania, 540 zł za 3 opakowania 100 tabl./100 mg.
Skład: ekstrakt z pestek moreli.
Zdaniem producenta: wspomaga leczenie wszystkich nowotworów; w przypadku raka mózgu i kości działanie może być wolniejsze.
Podawany mechanizm działania: zatrzymanie metabolizmu komórek nowotworowych dzięki wytrąceniu przez znajdujący się w tych komórkach enzym betaglukozydazy substancji niszczących komórki rakowe, obecnych w amigdalinie.
Podawane efekty uboczne/przeciwwskazania: spadek ciśnienia krwi i wzrost apetytu, co może spowodować przyrost wagi.
Sposób użycia: zastrzyki, tabletki, stosowanie zależne od postaci choroby i jej zaawansowania, oraz terapii wspomagających, np. enzymami lub substancją Ester C.
Sytuacja prawna: suplement diety lub import indywidualny.



Troche ciezko wyszukac nazwy preparatu, moge dopisac nazwy produktow do terapii wspomagajacych (kuracja enzymami-Megazyne forte inny preparat wspomagajacy Ester C)

Jesteśmy już po pobraniu wycinka z mostka, teraz oczekiwanie na wyniki. Brat przyjmuje tramal bo bóle momentami bywają już nieznośne. Do tego pojawiły się krwotoki.
Z racji na powagę sytuacji od dłuższego czasu poszukuję wszelkich możliwości na walkę z tym chlerstwem i tak natrafiłem na Witaminę B17. Wiem, że jest to temat bardzo dyskusyjny, jednak Pani onkolog, ku mojemu wielkiemu zdziwieniu nie odradziła mi tej metody jako wspomagającej w konwencjonalnym leczeniu. Powiedziała że temat w Polsce jest mało zbadany, ale czytała wiele fachowej literatury zagranicznej na ten temat i nie jest zagorzałą przeciwniczką, pod warunkiem leczenia odpowiedzialnego i pod fachową opieką lekarską. Zastanawiam się głęboko nad sprowadzeniem Wit B17 (amigdaliny, letrilu) z Meksyku i stąd moje pytanie - czy ktoś z Was ma jakiekolwiek doświadczenie w tym temacie? Negatywne, a może pozytywne? Napiszcie coś proszę!
Pozdrawiam serdecznie!

Muszę popatrzeć na tą dietę.
Ja stosuję na co dzień wyłączeni cukru i białej mąki. I ogólnie zasady takie trochę montignacowe – niski indeks glikemiczny. Dużo ryb i mniej mięsa. Olej lniany i siemię lniane. Sok z żurawiny i kurkumę. Po lekturze książki ‘Anty rak’ analizowałam spostrzeżenia autora odnośnie diety i postanowiłam stosować to co jest postrzegane jako ‘zdrowa dieta’ bo taka nie powinna zaszkodzić. Kawy i papierosów nie stosowałam nigdy, a zielona herbata jest jednym z moich ulubionych napojów. Jak jeszcze uruchomię sokowirówkę, będę z siebie dumna:)
Są jednak pewnie różnice między Polską a USA. W Polsce krowy raczej nie dostają hormonu wzrostu, więc w ich mięsie i mleku nie powinno być zaburzonego stosunku kwasów omega 3 do omega 6. Nie widzę więc powodu żeby wyłączać z diety przetwory mleczne. Podobnie zastrzeżenia odnośnie mięsa dotyczą zaburzonych relacji między kwasami omega, postanowiłam więc (jako osoba wybitnie mięsożerna) sięgnąć po mięso nie ‘pędzone’ hormonami i paszami – moja zamrażarka zawiera w sobie w tej chwili kawał dzika:)
Wydaje mi się, że sięganie po metody związane z dietą, która nie szkodzi (czyli elementy zdrowej diety) oraz umiarkowany wysiłek fizyczny (dostosowany do indywidualnych możliwości) i próby wyciszenia i uspokojenia psychiki nie mogą nam zaszkodzić.
Co do pestek, czyli amigdaliny czy też witaminy b17 udało mi się spotkać w Polsce lekarza z którym można na ten temat porozmawiać (niestety nie jest onkologiem – jest endokrynologiem-ginekologiem). Sama postanowiłam je stosować, po tym jak mój mąż wszystko przeanalizował i stwierdził, że się nie zatruję:)

Witamina B17

Systematyczne badania naukowe dowiodły jednak brak jakiegokolwiek działania antynowotworowego amigdaliny[1][3], natomiast jej stosowanie bez nadzoru lekarskiego może prowadzić do poważnych zatruć cyjanowodorem, np. w wyniku interakcji z witaminą C[4].

1) 1,0 1,1 Unproven methods of cancer management. Laetrile.. CA: a cancer journal for clinicians. 41 (3): 187–92 (1991). doi:10.3322/canjclin.41.3.187. PMID 1902140.
3) Cassileth BR., Deng G. Complementary and alternative therapies for cancer.. The oncologist. 9 (1): 80–9 (2004). doi:10.1634/theoncologist.9-1-80. PMID 14755017.
4) Bromley J., Hughes BG., Leong DC., Buckley NA. Life-threatening interaction between complementary medicines: cyanide toxicity following ingestion of amygdalin and vitamin C.. The Annals of pharmacotherapy. 39 (9): 1566–9 (wrzesień 2005). doi:10.1345/aph.1E634. PMID 16014371.


Tylko patrzeć jak Hannibal na swojej posiadłości obok maku zasadzi krzaki tarniny
krzaki tarniny? dobry pomysł, zwłaszcza, że jej owoce zawierają amigdalinę (wit. b17)


kwas pruski - czyli cayjanowodor (HCN) - chodzi o b17 ??
nie, to jest zupełnie coś innego
witamina b17, inaczej amigdalina ma wzór chemiczny C20H27NO11

Szukam kogoś kto pomoże mi zdobyć
witaminę B 17 ( Amigdalina) do terapii nowotworowej.

@monika30

Witamina B17 (amigdalina), to związek występujący w pestkach owoców. Najwięcej - w pestkach gorzkich migdałów. Z klasycznymi witaminami nie ma nic wspólnego. W organizmie następuje reakcja rozszczepienie jej przez enzym glukuronidazę w benzaldehyd, cjanek potasu i glukkozę. Istnieją wskazówki, że ten enzym β-Glucuronidase występuje w organizmie głównie w komórkach rakowych. Opisana reakcja ma te komórki celowo niszczyć przez chemiczne "uduszenie" wyzwalającym się cyjankiem potasu. W internecie kursują uporczywe pogłoski o rzekomo udowodnionych wypadkach ozdrowień ze stanów beznadziejnych. Nie potrafię na ten temat nic mądrego powiedzieć, poza cytowaniem raportów, które twierdzą, że jej działanie jest albo znikome, albo żadne. Znam relacje zadowolonych pacjentów z forów niemieckich. Nie potrafię ocenić ich wartości poza uwagą, że większość z nich była po operacyjnym usunięciu raka i zażywała amigdalinę zapobiegawczo w obronie przed przerzutami i tam większość z nich widziała jej pozytywną wartość.
Rozumiem jednak, że beznadziejnie chorzy szukają nadziei nawet tam, gdzie medycyna jej nie widzi. Lekarzom nie wolno o tej terapii wspominać, choćby ze względu na potencjalne ryzyka. Cyjanek jest, jak wiadomo potężną trucizną. Oczywistym niebezpieczeństwem tej kuracji jest możliwość zatrucia. Dawka śmiertelna dla dorosłego leży w okolicy 40 pestek gorzkich migdałów dziennie. Witaminę B17 łatwo dostać w Niemczech ( dla chętnych: np. w ebayu etc http://www.ayursana.com/i...e5d8287c60fedcd) i zażywa się ją albo w postaci tabletek ekstraktu, albo samych pestek poprzez wielokrotne ich spożywanie codziennie.